I detta inlägget ska vi prata om sulfater.
Bara för att ett schampo är sulfatfritt behöver det inte betyda att produkten är fri från andra skadliga kemikalier.
ALLA våra produkter är fria från de skadliga ingredienserna som finns på marknaden. Till exempel sulfater, silikoner, parabener, PEG, tungmetaller, SLS, SLES, mineraloljor och fria från GMO.

Har du torrt och glanslöst hår ?

Har ditt hår tappat sitt fina svall och glans? Då ska du prioritera att använda produkter utan skadliga kemikalier. Skadliga ingredienser torkar ut och tynger ner ditt hår. Genom att använda sulfatfria produkter utan kemikalier bevaras ditt hår i sin hälsosamma, återfuktande och naturliga form. Tack vare produkter med naturliga råvaror behåller kroppen och hårbotten sin naturliga balans som traditionella schampo och hårprodukter rubbar med sina syntetiska ingredienser.
Gör en detox för att rensa bort alla tunga beläggningar.

Läs mer om hur du gör en detox, KLICK HÄR.

Har du färgat hår?

Om du färgar ditt hår kan ett sulfatfritt schampo bidra till att bevara färgen och minimera missfärgning. Färgar du ditt hår går håret igenom en uttorkande process.

För att återställa/bevara fukten i håret är det viktigt att använda sig av produkter utan skadliga kemikalier!

Har du torr och irriterad hårbotten?

Schampo som innehåller sulfater, parabener och silikoner (skadliga kemikalier) påverkar hårbottens naturliga balans, detta orsakar lätt irritation, rodnad, torrhet, klåda och eksem. Om du lider av detta så rekommenderar vi en detox som tar bort skadliga beläggningar.

Hur du gör en detox kan du läsa om HÄR.

Efter avslutad detox är det viktigt att du använder dig av vår Hårmask nr20/22/23. Massera in den i hårbotten och ut i håret. Låt verka i minst 15 minuter. Den kan sitta och verka i minst 15 min eller upp till 3 timmar om du så vill.

Har du lockigt hår?

Har du lockigt hår vet du att håret behöver massvis med fukt för att dina lockar ska blomma och återfuktas. ALLA våra schampo bevarar fukten och ger ditt hår näring och liv! De gör så att hårbottens och hårets egna fetter som kroppen producerar bevaras för vårt hårs sunda tillväxt och uppbyggnad.

Våra schampo hittar du här, KLICK.

Vi rekommenderar alla att använda sig av antingen balsam eller hårmask efter schamponering för extra fukt. Våra magiska hårmasker innehåller, avocadoolja, sheasmör, kokosolja, aloe vera och E vitamin som stärker, återfuktar och läker ditt hår.

Våra hårmasker hittar du här, KLICK.

Ditt hår mår bra av att återfuktas med vårt Balsamspray nr18/19 under dagen, i torrt eller vått hår. Den perfekta återfuktningen som du kan ha med dig i väskan. Vi rekommenderar att ha en liten 50 ml med i handväskan och en stor 200ml i badrummet.

Balsamspray nr18 Sprudlande Tangerin hittar du här, KLICK.

Balsamspray nr19 Oparfymerad hittar du här, KLICK.

 

Har du kluvna toppar?

Kluvna toppar och hårstrån som lätt går av kan bero på att du har beläggningar av skadliga kemikalier som tär på dina hårstrån. Om så är fallet behöver du göra en detox och bygga upp ditt naturliga och hälsosamma hår från grunden.

Hur du gör en detox hittar du HÄR.

För att bygga upp ditt hår med protein och växtfibrer rekommenderar vi att du använder Hårsufflé nr14/15 efter varje dusch. Hårsufflén läker, stärker och bygger ditt hår och är utmärkt att använda som leave-in produkt innan föning för stadga och volym.

Hårsufflé nr14 Syrlig Mynta hittar du här, KLICK.

Hårsufflé nr15 Oparfymerad hittar du här, KLICK.

Har du fett hår?

En torr hårbotten producerar mer fett för att kompensera den torra effekten som blir av traditionella schampo. När du använder våra produkter som har milda tensider som inte torkar ut balanseras din talgproduktion. Detta resulterar till en bättre balans i din hårbotten.

För fet hårbotten rekommenderar vi Schampo nr04 som vardagligt schampo. Följ upp med balsam nr04.

[et_pb_shop type=”product_category” include_categories=”34″ _builder_version=”4.5.1″ _module_preset=”default”][/et_pb_shop]