Sulfatfritt och parabenfritt

Alla våra produkter är silikonfria, PEG-fria, sulfatfria och parabenfria, SLS-fria och fria från mineraloljor. Vi har valt att använda oss av naturliga och skonsamma ingredienser som ger ett mer miljövänligt, hälsosamt och hållbart resultat.

Vegan och Cruelty-free

Alla våra produkter är självklart Cruelty free, vilket innebär att de är fria från djurförsök. Djurförsök för kosmetiska slutprodukter är förbjudna inom EU sedan 2004 och 2009 förbjöds även djurtester för kosmetiska ingredienser. Det behöver däremot inte innebära att en produkt är fri från animaliska råvaror.

Alla våra produkter är veganska, förutom två, Hårsufflén nr 14 och Hårdvax nr 30. I dessa produkter har vi använt oss av restprodukter från djur. I Hårsufflén använder vi oss av silkesprotein som stärker och läker ditt hår istället för silikoner, då silikoner skadar våra vattendrag och de djur som lever där. I Hårvaxet använder vi oss av bivax vilket är en fantastisk restprodukt från våra bin i bikupan. Utan våra bin dör vår värld och vi behöver odla fram fler bisamhällen. Det hade varit fantastiskt om fler tillverkare hade använt sig av bivax istället för tex olika sorters polymerer (mikroplaster) som förstör våra vattenverk och vårt ekosystem.

Viktig info: Att en produkt/ingrediens är vegan innebär inte att den är fri från miljöbelastning eller att den är ekologisk eller naturlig. Bara för att en ingrediens är vegansk betyder det inte att den är naturlig. På BRUNS älskar vi djur och våra hundar är alltid med oss på jobbet varje dag. Vi är självklart helt emot råvaror som skadar djur därför är vi också emot att ersätta råvaror med syntetiska sådana som skadar vårt ekosystem.

Våra produkter testas enbart av oss på fabriken/kontoret och av alla frisörer på våra BRUNS frisörers salonger under ca 12 månader. Under den tiden får vi respons från all personal och med hjälp av detta ändrar vi det som behövs för att produkterna ska uppnå högsta kvalitét. Grundarna Johanna och Cecilia har dessutom två helt olika hår och de släpper aldrig ut en produkt som inte fungerar för dem bägge.

Naturliga råvaror av högsta kvalitét

Vi använder oss enbart av ekologiska och naturliga råvaror som är utvalda av en av grundarna, Johanna Lindskoug. Hon har tar fram alla recept och är produktutvecklaren i företaget. Johanna väljer ingredienser, skapar produkter och formar dem till hennes och Cecilias drömprodukter. Varje vecka får personal på fabriken med sig produkter hem för att testa och sedan komma med synpunkter. Johanna lägger ner hela sin själ i utvecklandet av BRUNS produkter och vi är enormt stolta över vår kvalitét på våra ingredienser.

Ekologiskt certifierade

Våra råvaror/ingredienser är ekologiskt certifierade så långt det går och av naturligt ursprung. Alla våra ingredienser som kan odlas ekologiskt är alltid vårt förstahandsval.

Helt utan skadliga kemikalier

Johanna och Cecilia var traditionella frisörer från början men slutade med det på grund av alla skadliga och giftiga kemikalier som skadar vår hud, hälsa och vår miljö. Gifter som faktiskt försurar och förstör våra ekosystem när de spolas ut i våra vattendrag och avlopp.
Idag äger de 2 Certifierade Gröna salonger, en i Malmö och en i Lund som heter BRUNS Frisörer Certifierad Grön Salong. Där används självklart BRUNS produkter med stor stolthet . Välkomna in!

BRUNS Products är uppbyggt ur ett miljötänk

Johanna och Cecilia startade BRUNS Products för att skapa giftfria, ekologiska och miljövänliga produkter som ger ett fantastiskt resultat. Miljön och vår natur är viktigt för oss och därför använder vi enbart ingredienser som är 100% nedbrytbara i naturen och som inte försurar eller förstör våra ekosystem.

Vårt hållbarhetstänk

Vårt hållbarhetstänk är viktigt för oss, därför har vi skapat dryga produkter som varar länge så att vi slipper köpa nytt och överkonsumera. Vi tillverkar alltid oparfymerat och tillsätter eteriska oljor efter behov på lagret. Inget står och dammar utan vi är har en effektiv och sparsam produktion.

Produkter som är närproducerade. Tillverkas i Lund, Sverige

Vi gör våra produkter för hand i vår fabrik i Lund, i Skåne. Här jobbar vi varje dag för att skapa de mest magiska produkter som står på hyllan i max två veckor innan de når återförsäljare/konsument. Våra produkter är alltid färska när de skickas ut till våra kunder och återförsäljare.

Vi är skapade av Certifierade Gröna Frisörer

BRUNS Products produktlinje är skapad av Gröna Frisörer. De har skapat sina egna drömprodukter, vilket sen har vidareutvecklats till det varumärke vi har idag. Johanna och Cecilia har jobbat som frisörer i 25 år så vet de vad som krävs av en produkt för att få ett fantastiskt resultat. De vet exakt vad kunden söker och de vet precis vilka produkter som passar till olika hår. Därför är vi stolta över dessa produkter som de skapat med sin expertis och kärlek till hår och miljö.

Vi är certifierade “AllergyCertified”

Visste du att 27% av EU:s befolkning lider av doftallergi och siffran ökar för varje år.
Hos oss kan du alltid välja ett doftfritt alternativ då alla våra produkter finns med eller utan doft. Alla ojämna nummer i vår produktlinje är utan doft, förutom nr 01.

Vi rekommenderar;
Till alla tonåringar med utslag och eksem rekommenderar vi deodorant nr 09, den hittar du här KLICK. Våra deodoranter är självklart giftfria, helt utan skadliga kemikalier och därav även fria från aluminium.

Till alla bebisar och barn rekommenderar vi att tvätta med vår Balsam nr 03. Den innehåller skonsamma ingredienser som ger näring åt huden, bland annat sheasmör, avocadoolja och e-vitamin. Denna magiska produkt är en multiprodukt, perfekt som rengöring och återfuktar på samma gång. Balsam nr 03 fungerar även utmärkt som makeup-remover, rakkräm och till balsammetoden. Balsam nr 03 hittar du här KLICK.

Till alla gravida som inte klarar av doft eller vill använda doft under graviditeten rekommenderar vi även oparfymerat. Schampo nr 03 är oparfyrmerad, passar alla hårtyper, ger volym och fukt på samma gång, det hittar du här KLICK.

Den perfekta familjeprodukten som passar både barn, vuxna och djur är vår Balsamspray nr 19 som du hittar här KLICK. Balsamsprayen ger fukt och näring till håret och kan sprayas på torrt eller vått hår. Helt perfekt till tovigt, torrt och livlöst hår.

Vår storsäljare, Hårmask nr 20 och nr 22 finns även utan doft och heter då nr 23 och den passar dig med torrt hår och torr hårbotten. Den motverkar mjäll och irriterad hårbotten. Har du enbart torra längder kan du använda med doft men om du har mjäll eller irriterad hårbotten rekommenderar vi att du använder nr 23 utan doft. Vår Hårmask nr 23 hittar du här KLICK.

Alla våra produkter är skapade med kärlek från oss alla på BRUNS Products!

[et_pb_shop _builder_version=”4.5.1″ _module_preset=”default” hover_enabled=”0″ type=”product_category” include_categories=”34″ posts_number=”4″][/et_pb_shop]
Unscented Beauty Heroes

Unscented Beauty Heroes

AllergyCertified BeautyBRUNS (SE) & SARA ROSALIE (NL) BRUNS AllergyCertified Series:Same products – but unscented! Ever since BRUNS made their first shampoo nr 01 Harmonious Coconut, they also created an "unscented sister version" nr03 Unscented. Same hydrating...

Good Brand Award 2021

Good Brand Award 2021

  BRUNS is truly proud to announce that we recently won the "GOOD BRAND AWARD 2021" award for the company's contribution.The 2021 Good Brand Award by Sublime Magazine, the first international sustainable lifestyle magazine, recognizes advancing social &...

NATURAL BEAUTY TREATMENT

NATURAL BEAUTY TREATMENT

BRUNS x THE BOX by CAROLINA MAZZONI @brunsproducts / Summer Event in Cadaques, Catalunya-Spain 2021 BRUNS SKINCARE SERIES WITH FACIAL YOGA AND SCULPTURAL FACE LIFTING MASSAGE ABOUT CAROLINA: "From a young age, I was involved in the world of wellbeing. My parents owned...